Στηρίζουμε τη Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας

Οι σκηνές που βιώνουμε στις καθημερινές εξορμήσεις μας στα χωριά του νομού για τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη αποτυπώνουν την εικόνα της εγκατάλειψης των ανθρώπων, αλλά και του περιβάλλοντος.

Από την πρώτη στιγμή δηλώναμε πως η αλληλεγγύη δεν είναι τοποθέτηση διαφημιστικού προϊόντος, ούτε συναλλαγή εξυπηρέτησης των «δικών» μας παιδιών. Και φυσικά δεν αφορά μόνο τις πρώτες μέρες, που τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στους τόπους των φυσικών καταστροφών. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στον τόπο μας. Και στην Καρδίτσα με τα θύματα του Ιανού και στον δήμο Φαρκαδόνας με τους σεισμοπαθείς.

Όχι, αυτή τη φορά ο λαός δεν έμεινε στο ίδιο έργο θεατής! Αυτή τη φορά τα αντανακλαστικά είναι διαφορετικά. Οι επιτροπές και οι πρωτοβουλίες κατοίκων σε χωριά, οι πρωτοβουλίες αλληλέγγυων, οι συλλογικές κουζίνες, η βοήθεια που καταφθάνει από πολλές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών εντός και εκτός συνόρων της χώρας, η διανομή της βοήθειας αυτής στους πληγέντες, μέσα από συλλογικότητες έμπρακτης αλληλεγγύης και δίχως τη διαμεσολάβηση κράτους Δήμων και ΜΚΟ, αποτελούν εκφράσεις του οργανωμένου λαού.

Τμήμα αυτής της προσπάθειας είναι και η Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας που συνεχίζει να στήνει καθημερινά τα καζάνια της αλληλεγγύης για τη σίτιση εκατοντάδων πλημμυροπαθών κατοίκων της περιοχής, δίχως σπόνσορες και οικονομικά συμφέροντα να κρύβονται από πίσω.

Ως Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στηρίξαμε και στηρίζουμε έμπρακτα την Συλλογική Κουζίνα Φαρκαδόνας και φυσικά στηρίζουμε και το μουσικό γλέντι που διοργανώνει.

Σας καλούμε λοιπόν όλες και όλους το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 13:30 στο ουζερί «Όρεξη να ‘χεις» στο χωριό Γεωργανάδεςνα μιλήσουμε, να σχεδιάσουμε και να διασκεδάσουμε στηρίζοντας οικονομικά την προσπάθεια της Συλλογικής Κουζίνας Φαρκαδόνας.

Τα λέμε το Σάββατο!!!

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

Σχετικές δημοσιεύσεις